Basgarderob

Har tagit en titt i min garderob och den är ärligt talat väldigt tom! Jag är duktig på att rensa ut kläder som jag inte gillar längre men ganska kass på att köpa nytt! Tänker att jag bör satsa på att köpa en typ av basgarderob som jag sedan kan matcha på olika sätt. Jag tänker då att grunden i det jag köper ska gå att kombinera på olika sätt och att jag utöver det köper några plagg som ”står ut” från det. Då jag inte är vare sig rik eller tjänar super mycket pengar tänker jag att basplaggen får vara av ganska bra kvalite men med ett lagom pris och de lite udda plaggen får ev kosta lite mera – helt beroende på vad man fastnar för.
Fråga är då vilken stil jag egentligen är? Tror att jag inte fullt ut vet hur jag vill klä mig utan dras lite med i det jag ser i affärerna (vad som fråntas, vad som är på rea mm) utan att ha en riktig plan för hur jag ska använda plagget. 

Har tittat lite på Gynnings nya program och känner klockrent att kjol och pumps går bort ”big time”. Så även finfina kläder. De kläderna jag köper måste jag kunna använda när som och det är definitivt inte jag. Har nog börjat inse att jag älskar jeansstuket. Gärna med klassiska inslag eller med något riktigt färggrannt. 

Om jag tillåts vara helt bekväm blir det att jag dara på mig jeans, en collagejacka och converse. Skitskönt men kanske jag skulle kunna uppdatera den looken till något lite mer 2016. Samtidigt, omjag klär mig ”för fint”, känner jag mig bara obekväm.

Efter att än en gång  rensat garderoben och funderat på vad jag faktiskt har och vad jag skulle vilja ha (behöver?) och  tagit en sväng på stan så har jag kommit en bit på vägen faktiskt.

Återkommer med lite bilder på min påbörjade basgarderob. 


Minna Tannerfalk listar ovanstående som bra i en basgarderob. 

Annonser

4 reaktioner till “Basgarderob

  1. Den där listan… 🙈
    Jag blir nästan lite rädd för den, fast det kan bero på att jag saknar struktur i garderoben. Eller snarare på att jag är som jag är. 😊

  2. Mycket svart i den garderoben – skulle just se snyggt ut på mig med alla ljusa katthår 😄 Fast jag ser gräslig ut i svart så det är inget bekymmer…
    Idén med en basgarderob är toppen. Har mer och mer börjat filura i de banorna men längre än så har jag inte kommit. Än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s